Nazad na početnu

01.02.2024.

Mirjana Vukša

B2Bee startap na tragu da promeni celokupnu B2B industriju

Luka Radovanović, sofverski inženjer, 2018. zajedno sa dvojicom kolega osnovao je startap B2Bee, složenu platformu koja pomaže biznisima da automatizuju veleprodajne procese u poslovanju sa drugim biznisima (B2B) i tako povećaju prodaju i produktivnost a ujedno smanje troškove. Potencijal njihove brzorastuće platforme sa više od stotinu klijenata u šest zemalja regiona, nedavno je prepoznao i, niko drugi do, Microsoft.

“Od samog starta naša ideja je bila da postignemo skalabilnost i rešenja prodajemo na globalnom nivou. Kad je Microsoft uvideo kako rastemo, pošto se čitava platforma nalazi na Microsoft servisima, predložio je da i oni plasiraju globalno naša rešenja njihovim partnerima koji se bave veleprodajom. Kroz njihovu prodajnu mrežu mi ćemo dobiti pristup svim tržištima i velikom broju klijenata.”

Ilustracija CRM / Sales Managera na monitoru kompjutera i na pametnim uređajima.

CRM / Sales Manager; Izvor: B2Bee

Microsoft je saopštio da je ovaj srpski startap na putu da postigne veliku inovaciju koja će uz primenu veštačke inteligencije promeniti celu B2B industriju. Uz mentorsku podršku koju im je obezdedio i USAID, B2Bee je prošle godine uspeo da privuče značajnu anđeosku investiciju i osigura da njihovi proizvodi ostanu ispred konkurencije.

Luka drugima poručuje: “Preduzetništvo je kao maraton, a ne sprint. Važno je odrediti pravi tempo, biti strpljiv i izdržljiv. Svaki pređeni kilometar nosi svoje izazove, ali i prilike za učenje. I kada se umorite, setite se da je ciljna linija uspeha mnogo slađa kada se za nju izborite dugotrajnom, upornom trkom.”

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.