Nazad na početnu

19.01.2024.

Mirjana Vukša

Domaći inovativni startap Farmit osvaja nagrade i pomera granice

Sava Pavlović i Lazar Jovanović, studenti Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, u februaru 2023. osvojili su treću nagradu na svetskom takmičenju studentskih startapova, održanom tokom Svetskog samitu vlada u Dubaiju, u konkurenciju više od hiljadu studentskih startap timova iz celog sveta. Sava i Lazar osnivači su startapa “Farmit” – jedinstvene veb-platforme koja ljudima iz gradova omogućava da zasade baštu.

“Naši korisnici biraju povrće preko aplikacije, a naš tim poljoprivrednika zaista sadi to povrće na svom imanju, održava ga i na kraju isporučuje sveže sezonsko povrće direktno na kućnu adresu korisnika,” kaže Lazar.

“Počeli smo pre dve godine. Zatim smo uz pomoć mentorskog programa na FON-u koji se realizuje uz podršku Inicijative Digitalna Srbija i USAID-a, uspeli da razvijemo prvu verziju softvera i izađemo na tržište. Naš cilj je da postanemo vodeća platforma na svetu za povezivanje malih proizvođača i ljudi iz urbanih sredina,” kaže Sava. “Ohrabrujemo mlade da rade na svojim idejama, veruju da je sve moguće i ne odustaju.”

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.