Nazad na početnu

16.12.2023.

Mirjana Vukša

Platforma Recrooit za zapošljavanje preko preporuka spremna da se poveže sa svetom

Nevena Sofranić iz Beograda je 2021. godine pokrenula Recrooit, jedinstvenu platformu za zapošljavanje
putem preporuka. Platforma već okuplja veliku zajednicu pojedinaca i kompanija tj. onih koji preporučuju kandidate za posao i onih koji traže kvalifikovane kandidate putem preporuka.

“Do sada smo najviše pomagali startapima iz Srbije i Amerike da dođu do softverskih inžinjera, ali se više ne ograničavamo samo na njih. Oko 80 odsto kandidata koji su preporučeni preko Recrooita je ušlo u proces selekcije, a iz Srbije je više desetina mladih ovim putem došlo do posla u lokalnim i globalnim tehnološkim kompanijama”, kaže Nevena.

Logotip kompanije Recrooit, crni na beloj pozadini. Levo je stilizovano veliko latinično slovo R, a desno malim slovima ispisan tekst "recrroit".

Logotip platforme Recrooit, izvor: Omnes Group

Uz pomoć mentora koji je Neveni stavljen na raspolaganje od strane USAID-a, kao deo projekta Preduzmi ideju, Nevena je intenzivno radila na unapređenoj verziji platforme, koju je prošlog meseca lansirala na globalnom tržištu. Platforma sada zadovoljava i pravno-regulatorne zahteve tržišta Evropske unije i firmama iz zemalja članica omogućava oglašavanje radnih mesta. “Sa novom verzijom Recrooita mi smo povezani sa celim svetom. Radim na akviziciji novih korisnika i kompanija koje do sada nisu imali prilike da čuju za nas, a već sledeće godine planiram da podignem prvu investiciju.”

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.