Nazad na početnu

29.01.2024.

Mirjana Vukša

Video igra Cloudburst na putu ka globalnom uspehu

Ivan Koroknai, osnivač je startapa Phobos, jedne od svega nekoliko firmi u Srbiji koje se bave razvojem PC igara. Njegova igra Cloudburst, biće dostupna globalnoj publici na vodećim platformama za distribuciju digitalnih igara “Steam” i “EGS”.

“Trenutno je za našu igru zainteresovan jedan od najvećih investitora u gejmingu u svetu. Cilj nam je da uz tu investiciju povećamo tim na najmanje 50 ljudi i da uspešno lansiramo igru. Za nas, uspeh bi bio da prodamo barem sto hiljada kopija igrice, a milion prodatih kopija bio bi neverovatan uspeh”, kaže Ivan.

Na svetskoj gejmerskoj sceni se izdvaja po tome što ovu vrstu igara uglavnom prave veliki studiji. Uz mentorsku podršku koju mu je obezbedio USAID, Ivan je upoznat sa poreskim optimizacijama u poslovanju na globalnom tržištu. Drugima poručuje: “Za snove ne postoji pogrešan trenutak. Nikad nije prerano a ni prekasno. Kao što čuvena poslovica kazuje, drugi najbolji trenutak da se zasadi drvo je danas. To važi i za startape. Moje lično mišljenje je da uz adekvatne resurse i podršku, gejming startapi iz Srbije mogu postići značajan uspeh.”

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.